Spojnice

STRAUB Plast-Pro

STRAUB Plast-Pro

Čvrsti spoj za PE80 i PE100 cijevi

Aksijalno nepomičan set omogućuje brzo i jednostavno spajanje tlačnih polietilenskih (PE) cijevi. Setovi su dostupni za dimenzije SDR 11 (63.0 - 110.0 mm,  PN16 ) i SDR 17 ( >110.0 - 355.0 mm, PN10 ).  STRAUB-PLAST-PRO osobito je prikladan za upotrebu u vodoopskrbi, otpadnim vodama, industrijskim postrojenjima i sustavima održavanja.

STRAUB-PLAST-PRO se upotrebljava kada se plastične cijevi ne mogu spojiti konvencionalnim tehnologijama poput elektrofuzijskog zavarivanja. Velika prednost jedinstvenog seta je u tome da se elementi mogu međusobno spojiti bez vanjskog izvora napajanja i obrade krajeva cijevi i u vrlo zahtjevnim vanjskim uvjetima.

Cijevi od PE80 i PE100 spajaju se pomoću unutarnje spojnice (fiting koji brtvi iznutra) i dvije obujmice. Zahvaljujući upotrebi materijala visoke kvalitete STRAUB-PLAST-PRO je vrlo otporan na koroziju.

PE cijevi s dodatnim zaštitnim slojem i difuzno nepropusnim poprečnim slojem od aluminija, obično se upotrebljavaju za polaganje u kontaminiranim tlima. Na ovaj način sprječava se prodiranje štetnih tvari u cijev i difundiranje medija u tlo. STRAUB-PLAST-PRO spaja takve višeslojne cijevi jednostavno i sigurno, bez potrebe za obradom krajeva cijevi.