Uređaji za detekciju curenja vode

Marker Seba 2500 za određivanje položaja i trasa zakopanih instalacija

Hr marker seba 2500 za trazenje zakopanih instalacija

Marker M 2500 je električna sprava, uz pomoć koje obilježavamo i određujemo položaj i trasu zakopanih instalacija. Uz pomoć markera M 2500 možemo tako nači sve zakopane instalacije, kojih inače sa klasičnim načinom (tonski generator + prijemnik) ne bismo.Sam marker zakopa se u zemlju zajedno sa objektom, kojeg želimo obilježiti.   

Lagan i trajan  
Osnova markera M 2500 osigurava dug životni vijek, bez obzira na okolinu u kojoj se nalazi. Kućište je izrađeno od otporne plastike, koja štiti od oštećenja. Pasivan električni titrajni krug je zaptivano zatvoren, i podnosi tlak do 40 kPa i više. 

Sigurna identifikacija bez obzira na položaj 
Zbog izuzetno velikog promjera markera (225 mm), generira oko sebe i vrlo veliko elektro magnetsko polje. Tako ga možemo naći u krugu do 2,5 m, a zakopan može biti sve do dubine 1,8 m. Osim toga ima najjače polje u samom centru, tako da možemo odrediti položaj markera u području manjem od 20 cm. Marker M 2500 inducira oko sebe elektro magnetsko polje u obliku četiri listne djeteline. Glavna bataka nekoliko su veća (promjer 2,5 m), a stranska za od prilike 0,5 m kraća. Baš ovaj oblik omogućava da nađemo marker M 2500 bez obzira dali se nalazi u vodoravnom položaju ili ne, što ne možemo tvrditi za obične markere sa oblikom diska. Ako dubina ne prelazi 1,8 m, nađemo marker i ako je u okomitom položaju. Kod toga napravimo samo malu grešku, jer najjači signal ne leži više točno iznad markera, nego je nekoliko pomaknut. Ali u svakom slučaju greška nije veča od 20 cm.   

Lagan i bez opasnih kemikalija  
Marker M 2500 nema nikakvih pokretljivih ili plivajućih dijelova ili opasnih kemikalija. Sa time zaobiđemo bespotrebna sigurnosna ispitivanja i procedure. Osim toga je M 2500 kompaktan i izdržljiv, ima malu težinu, što još dodatno smanjuje troškove transporta i skladištenja.